Stabilita aprotických elektrolytů v lithno-iontových akumulátorech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá základními elektrochemickými pochody v lithno-iontových akumulátorech a vlastnostmi organických polárních rozpouštědel pro tyto články. Soustřeďuje se především na aprotické kapalné elektrolyty pro li-ion baterie a následné využití plynové chromatografie k analýze odebraného plynného vzorku z pokusného článku. Pro tento pokus je v práci navrženo a popsáno experimentální uspořádání v podobě skleněné cely, umožňující odběr z prostoru nad pracovní elektrodou. Závěrem práce zhodnocuje vliv elektrodového potenciálu na stabilitu elektrolytů v oblasti silně positivních potenciálů.
The Master thesis describe basic electrochemical processes in lithium-ion batteries and characteristic organic polar solvents for these articles. It focuses primarily on the aprotic liquid electrolytes for lithium-ion batteries and the subsequent use of gas chromatography to analyze the collected gas sample from the test article. For this experiment is, in this Master thesis, designed and described experimental arrangement in the form of a glass cell, which allows collection from the space above the working electrode. Finally, the work evaluates the effect of electrode potential on the stability of electrolytes in strongly positive potentials.
Description
Citation
KRIŠTOFÍK, F. Stabilita aprotických elektrolytů v lithno-iontových akumulátorech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
doc. Ing. Josef Jirák, CSc. (předseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (místopředseda) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Petr Dvořák, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Vondrák, DrSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-11
Defence
1) Kompletace měřící sestavy probíhala v inertní atmosfeře? 2) Jaké látky jste při analýze prostřednictvím chromatografu detekovali?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO