Porovnání různých přístupů k odhadu meze únavy reálného tělesa

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této bakalářské práce je porovnat různé přístupy k odhadu meze únavy reálného tělesa. V oblasti vysoko-cyklické únavy jsou to koncepce nominálních napětí a koncepce podle knihy Shigley's Mechanical Engineering Design. Nejprve se v této práci čtenář seznámí s oběma přístupy a následně budou oba přístupy srovnány na příkladech z praxe.
The aim of this bachelor thesis is to compare different approaches to assessment of endurance limit of a real body. In the area of the high-cycle fatigue are the nominal stress conception and conception from the book Mechanical Engineering Design. At first, the reader will acquaint with both the approaches and then the approaches will be compared to examples in practice.
Description
Citation
NETOPIL, V. Porovnání různých přístupů k odhadu meze únavy reálného tělesa [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Burša, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Horníková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Švancara, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Návrat, Ph.D. (člen) Ing. Lubomír Houfek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Prášil (člen) doc. Ing. Tomáš Profant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miloš Vlk, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-25
Defence
Posluchač představil běhen asi 10 minut svou bakalářskou práci. Dále odpověděl na všechny otázky oponenta a dalších členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO