Výroba součásti pro šicí stroj

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá výrobou jedné součásti ze šicího stroje a to součásti unašeče. V první kapitole je proveden rozbor součásti včetně popisu její funkce. Dále je zmíněna stávající výroba součásti a pak následuje popis strojů a nástrojů potřebných k výrobě součásti. Další část je zaměřena na návrh nové výroby s využitím CNC strojů obsahující volbu polotovaru, materiálové propočty, technologický postup a výpočty strojních časů jednotlivých nástrojů. Poslední část práce je věnována technicko-ekonomickému posouzení navržené výroby.
This bachelor's thesis aims to produce one specific part of the sewing machine - the carrier. First chapter contains analysis of all parts of the sewing machine including the function part. There is also mentioned existing manufacture process with the description and all neccessary tools to produce these parts. Another part is focused on design of the new manufacture process that includes CNC machines with option to create semi-product, material calculations, technological process and calculations of all machine times of each tools. The last part of this thesis aims on assessment of designed manufacture from the technical and economical view.
Description
Citation
PADĚRA, R. Výroba součásti pro šicí stroj [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Peňáz, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Jambor, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) Ing. Lenka Klakurková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1) Je možné vyrábět součást i z jiného materiálu? 2) Je možné nalézt další úspory např. v použitých nástrojích? 3) Obrábění hliníkových slitin. Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO