POROVNÁNÍ TECHNOLOGIÍ ŘEZÁNÍ VODNÍM PAPRSKEM A LASEREM

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce bude zaměřena, jak už její název napovídá, na seznámení s problematikou nekonvenčních technologií a to s řezáním vodním paprskem a laserem. Úvodní kapitoly se skládají z rešerše na již zmíněné metody obrábění. V praktické části, tvořené ve spolupráci s firmou Honeywell, bude zkoumána efektivita stroje na řezání laserem, který je starší, a nového stroje na řezání vodním paprskem.
The thesis is focused on the introduction of non-conventional technology into the manufacturing workplace, mainly water jet and laser cutting. The first two chapters are research about water jet machining and laser. A practical part of my thesis was carried out with the assistance of Honeywell and involved comparing the efficiency of an older laser cutting machine against and new one for water jet machining.
Description
Citation
CHAMRAD, J. POROVNÁNÍ TECHNOLOGIÍ ŘEZÁNÍ VODNÍM PAPRSKEM A LASEREM [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Karel Neužil (člen) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) prof. Ing. Robert Čep, Ph.D. (člen) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1) Metody posuzování ovlivněné vrstvy 2) Řezání vodním paprskem 3) Fokusace laserového paprsku 4) Ekonomické zhodnocení Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO