Automatický obchodní systém na trzích CFD

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem, optimalizací a testováním automatického obchodního systému (AOS) určeného pro obchodování CFD kontraktů. Výsledná strategie je založena na kombinaci klouzavého průměru a speciálně navrženého vlastního indikátoru, který dává signály na základě konvergence signálů dalších sledovaných indikátorů. Navržený AOS obsahuje také jednoduchý, ale účinný money management. Ten zajišťuje, že každým obchodem je riskován vždy stejný podíl současného zůstatku na obchodním účtu. Součástí práce je dále porovnání tří způsobů optimalizace vybraných vstupních parametrů a porovnání výkonnosti strategie pro deset testovaných burzovních symbolů.
This thesis deals with design, optimization and testing of an automated trading system intended for trading CFD contracts. The strategy is based on a combination of a moving average and a custom indicator, which gives signals based on convergence of signals of other monitored indicators. The designed automated trading system also contains a simple, but efficient money management. It is responsible for risking a constant portion of current account balance on each trade. The thesis continues with comparison of three ways to optimize chosen input parameters and comparison of performance of the strategy for ten tested market symbols.
Description
Citation
NOVÁK, M. Automatický obchodní systém na trzích CFD [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační management
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Šremr, Ph.D. (místopředseda) Ing. Viktor Ondrák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Budík, Ph.D. (člen) Mgr. Eva Michalíková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Otázka oponenta byla zodpovězena. Ing. Budík: Proč jste vybral metatrader, hlavní vstupy indikátoru prof. Rejnuš: Co je základní rozdílem mezi obchodováním CFD a na páku Mgr. Michalíková: Text odkazující na obrázky v DP doc. Šremr: formulace odborného textu Otázky byly zodpovězeny
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO