Psychologické vlivy světla na člověka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vlastnostmi světla a barev a jejich působením na psychologii člověka. Na základě těchto poznatků a poznatků zjištěných při dotazování veřejnosti formou ankety je navrženo optimální řešení interiéru vstupní haly budovy VUT FEKT Brno Technologická 12. Při řešení interiéru je brán v potaz i Feng-Shui, který popisuje, jak uspořádat interiér, abychom dosáhli co nejlepšího proudění energie čchi.
This Bachelor Thesis is dealing with properties of light and colours and their effects on human psyche. Using this knowledge and also findings of public opinion survey I have designed the ideal arrangement of the entrance hall in a building of Technology university of Brno Faculty of Electrical Engineering and Communication, Technická 12. While I was solving this problem I took Feng Shui System into consideration. The Feng Shui System describes how to arrange interior to reach the best possible flow of energy Chi.
Description
Citation
HÁNA, F. Psychologické vlivy světla na člověka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Peter Braciník, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Raček, CSc. (člen) Ing. Jan Macháček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student prezentoval svoji práci na téma Psychologické vlivy světla na člověka. Student zodpověděl první otázku oponenta bez dotazů. V případě druhé otázky oponenta týkající se nastavení fotoaparátu rovněž nebyly vzneseny další dotazy. Byla položena dodatečná otázka ohledně souhrnu vlastností barev, ale nebyly vzneseny žádné další dotazy. Otázka byla zodpovězena. V následující diskuzi bylo vytknuto, že nebyla správně stanovena hypotéza. Dále bylo vytknuto, že nebyl získán dostatečně velký vzorek lidí pro anketu. Kromě toho bylo vytknuto, že zde zpracování práce neodpovídá závěrům uvedeným v práci (užití červené barvy), tato výtka byla dodatečně vysvětlena. Další výtky byly směrovány k tomu, že autor nekonzultoval zpracování s dalšími odborníky na danou problematiku, nicméně autor se odvolal na užití normy. V případě otázek ohledně osvětlení byl autor dotázán na užití vhodných svítidel, autor odpověděl z části správně. Byla vznesena připomínka ohledně kvalifikace autora ve vztahu k zadanému tématu práce a k využití literatury.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO