Návrh a využití automatického obchodního systému pro zhodnocení kapitálu podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce pojednává o možnostech investování na kapitálovém trhu se zaměřením na trh s cizími měnami. Analýza podniku, jejímž výstupem je SWOT analýza je zaměřena na ekonomické zdůvodnění investice. Podstatou je návrh automatických obchodních systémů, které budou automaticky obchodovat na základě informací z trhu a zhodnocovat tak investovaný kapitál. Tyto automatické systémy jsou navrženy v analytickém prostředí platformy MetaTrader a jejich parametry optimalizovány pomocí genetických algoritmů.
This diploma thesis discusses about the possibilities of investing in the capital market with a focus on the foreign exchange market. Analysis of the company, whose output is SWOT analysis, is focused on the economic justification of investments. The essence is the proposal of automatic trading systems that will automatically trade on the basis of information from the market and add value to ivested capital. This automatic trading systems are designed in analytic platform named MetaTrader and their parameters are optimized by genetic algorithms.
Description
Citation
KNĚŽÍNEK, M. Návrh a využití automatického obchodního systému pro zhodnocení kapitálu podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační management
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Šremr, Ph.D. (místopředseda) Ing. Viktor Ondrák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Budík, Ph.D. (člen) Mgr. Eva Michalíková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Otázka oponenta byla zodpovězena. Ing. Budík: Proč jste vybral českou firmu doc. Šremr: Jsou vstupní data reálná Ing. Ondrák: Popis tabulek v DP prof. Rejnuš: Pákové obchody
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO