Využití Inventor Studia při modelování výrobních postupů elektrických strojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této práci je popsán podrobný manuál, jak se dají vytvářet animace pomocí dvou metod. A to pomocí 1. metody pomocí prezentace rozpadu vazeb nebo 2. pomocí aplikace Inventor Studio. Dále je zde popsán princip funkce stejnosměrného motoru. Je zde nastíněn postup, jakým lze nasimulovat přechodové děje pomocí programu Matlab Simulink. Také je tu vysvětleno, jakým způsobem lze měřit parametry motoru potřebné pro výpočet přechodových dějů.
In this work are described detail manuals of creating animations in two ways. 1. By means of presentation of breaking up the constraints. 2. By means of application Inventor Studio. Furthermore, there is described the principle functions of the DC motor. There is the procedure which can simulate the transient with Matlab Simulink. There is also explained how to measure engine parameters needed to calculate the transient.
Description
Citation
JEŘÁBEK, L. Využití Inventor Studia při modelování výrobních postupů elektrických strojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Voženílek, CSc. (místopředseda) Ing. Tomáš Nepustil (člen) Ing. Jaromír Vaněk, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Hana Kuchyňková (člen) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (člen) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Student prezentoval svoji diplomovou práci na téma „Využití Inventor Studia při modelování výrobních postupů elektrických strojů“. V rámci své obhajoby student seznámil komisi s možnostmi tvorby animace v programu Inventor Studio, s vytvořeným matematickým modelem elektrického stroje v programu Matlab a s výsledky provedených měření. Student na závěr uspokojivě odpověděl na všechny otázky oponenta i komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO