Management informační bezpečnosti ve zdravotnickém zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na nasazování systému řízení bezpečnosti informací (ISMS) do zdravotnických organizací. Specifikuje, co všechno je potřeba zahrnout do tohoto procesu a na co při něm nezapomenout. Obsahuje analýzu rizik pobočky jedné vybrané společnosti, a pro ni je sepsána bezpečnostní příručka. Bezpečnostní příručka obsahuje rady a doporučení týkající se bezpečnosti z hlediska lidských zdrojů, fyzické bezpečnosti, bezpečnosti ICT a dalších aspektů, které je nutno zahrnout při nasazování ISMS do většiny zdravotnických organizací. Podle této příručky by se měla vybraná společnost řídit. V práci jsou zmíněny i zajímavé části nově vznikajícího zákona o kybernetické bezpečnosti. Předpokládá se, že zákon bude řešit také kybernetickou bezpečnost ve zdravotnictví.
The diploma thesis focuses on implementation and deployment of information security management system (ISMS) into healthcare organizations. Specifies what is required to include in this process and what not to forget. It includes a risk analysis of a branch of the selected company, and for it is written a safety guide. Safety guide provides advice and recommendations regarding security in terms of human resources, physical security, ICT security and other aspects that should be included in the ISMS deployment in healthcare organizations. The work also reflects the newly emerging law on cyber security. It is expected that the law will also address cyber security in healthcare.
Description
Citation
HAJNÝ, J. Management informační bezpečnosti ve zdravotnickém zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační management
Comittee
prof. RNDr. Ivan Mezník, CSc. (předseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Viktor Ondrák, Ph.D. (člen) Ing. Hana Klčová, Ph.D. (člen) Ing. Vilém Jordán (člen)
Date of acceptance
2014-06-13
Defence
Otázky vedoucího práce - Ing. Viktor Ondrák, Ph.D.: 1) U kterou bezpečnostní hrozby vidíte v oblasti zdravotnictví nejvyšší míru rizika? - odpovězeno 2) Jakou dobu byste odhadl na zavedení ISMS v uvedené organizaci? - odpovězeno Otázky oponenta - Ing. Petr Sedlák: 1) Jak je v rámci ISMS řešena problematika školení uživatelů ICT technologií? - odpovězeno 2) Jak je v rámci ISMS řešena povinná dokumentace? - odpovězeno Otázky komise: 1) Citace zdrojů v práci. - odpovězeno 2) V rámci opatření bezpečnosti, umožnil byste uživatelům přístup na - odpovězeno 3) Zažazení položky finančních úspor. - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO