Studium vlastností katodového materiálu pro Li-ion články v závislosti na struktuře aktivní vrstvy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá studiem vlastností katodového materiálu lithno-iontových článků v závislosti na struktuře aktivní vrstvy. Cílem práce je seznámit se s problematikou výroby a diagnostiky katodového materiálu a porovnání různých metod výroby aktivní vrstvy. Úvodní část práce se zabývá problematikou akumulátorů a především se soustřeďuje na lithno-iontové akumulátory a jejich elektrodové materiály. V následující praktické části je pojednáno o způsobu výroby katodového materiálu a vyhodnocení jeho charakteristiky.
This article deals with properties of cathode material of lithium-ion cells study in term of active layer dependence. Aim of the work is to get familiar with problematics of cathode material production and diagnostics and to compare different active layer production methods. The opening of the work is concentrating on rechargeable batteries, mainly lithium-ion batteries and their electrode materials. Practical part is describing method of cathode material production and its characteristics.
Description
Citation
KRŠŇÁK, J. Studium vlastností katodového materiálu pro Li-ion články v závislosti na struktuře aktivní vrstvy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Zatloukal (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Čech, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-11
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Čím si vysvětlujete, že silnější vrstvy mají menší kapacitu než vrstva 80 um? Proč by nebylo možno využít tenčích vrstev? Co způsobuje korelaci mezi tloušťkou vrstvy a kapacitou vrstvy? Do jaké míry má vliv lisování na tloušťku aktivní vrstvy?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO