Návrh automatizovaného obchodního systému na bázi trendových ukazatelů a oscilátorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá implementací softwaru na automatické obchodování na burze, založeného na bázi trendových ukazatelů a oscilátorů. Popisuje různé signály, které poskytují formace v grafech a technické indikátory, ale také možnosti využití pokročilých metod umělé inteligence. Práce dále popisuje celý proces vývoje softwaru od jednotlivých částí až po jejich skládání do jednoho celku. Soustřeďuje se při tom na optimalizační procesy jednotlivých častí, ale i kompletního systému. Práce se také zabývá testováním systému na historických datech a následnou aplikací na data nejnovější. Představuje plány do budoucna, možnosti nasazení systému na reálné trhy a jeho dalšího zdokonalování za účelem vývoje ideálního obchodního systému schopného autonomního uvažování a obchodování.
This thesis deals with the implementation of the software for automated stock trading based on trend indicators and oscillators. It describes the various signals that are provided by formations in charts and technical indicators, but also the possibility of using advanced artificial intelligence methods. This document describes entire development process of the software from individual parts to the folding of these parts into one system. It focuses on the optimization processes of individual parts, as well as a complete system. This thesis also deals with the testing of the system on historical data and its application on the latest data. It introduces the future plans, deployment options to the real market and its further improvement in order to develop ideal business system capable of autonomous thinking and trading.
Description
Citation
CIBULA, P. Návrh automatizovaného obchodního systému na bázi trendových ukazatelů a oscilátorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Informační management
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Šremr, Ph.D. (místopředseda) Ing. Viktor Ondrák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Budík, Ph.D. (člen) Mgr. Eva Michalíková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Doplňující otázky od komise: Co je přínosem v práci Ing. Ondrák: Napojení a funkce automatizovaného systému doc. Šremr: Původ signálu
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO