Návrh horního nosníku dvousloupového regálového zakladače

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem horního nosníku dvousloupového regálového zakladače. V úvodu práce je provedena rešerše skladovacích systémů a popis základních částí regálového zakladače. Dále je proveden návrh kladkového uspořádání s výpočtem lan, kladek a hřídelů a současně návrh kladkového uložení lanového vedení k protizávažím. Následuje návrh pohonu dvojice navijáků synchronizovaných elektronickým kardanem. V poslední části práce je provedena dynamická analýza pohybu zvedacího vozíku v závislosti na velikosti břemene a rozložení břemene s ohledem na dynamický účinek působení protizávaží.
This master thesis deals with a concept of two columned shelf stacker’s upper beam. The first part contains a research of storage systems used in logistics and a description of the shelf stack’s basic parts. The second part is dedicated to the draft of the pulley arrangement with a rope calculation, pulleys and shafts, in the same the draft of the pulley attachment to the rope leading to the counterweights. It is followed by the concept of the couple winch drive ensues synchronized with the electronic cardan. The final part depicts the dynamic analysis of the lifting truck’s movement in the dependence on the load size and distribution respecting the dynamic effect of the counterweight act.
Description
Citation
KUDĚLA, J. Návrh horního nosníku dvousloupového regálového zakladače [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (předseda) doc. Ing. Břetislav Mynář, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pokorný, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Jírů (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO