Návrh scintilačního detektoru s jednou clonkou pro enviromentální elektronový rastrovací mikroskop

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se věnuje návrhu scintilačního detektoru s jednou clonkou pro enviromentální rastrovací elektronový mikroskop. Na začátku práce je úvod do mikroskopie. Dále je práce zaměřena na popis EREM (ESEM) mikroskopu a scintilačního detektoru. Následná kapitola se věnuje dynamice proudění. Jsou uvedeny druhy proudění a matematický popis proudění. Další kapitola je o použitém softwaru a jeho způsobu výpočtu proudění. Dále je uveden návrh clonky a způsob odsávání prostoru detektoru. Je popsáno a porovnáno několik typů řešení scintilačního detektoru s jednou clonkou. Poslední kapitolou je závěr, ve kterém je práce shrnuta.
The thesis is focused on the design of a scintillation detector with one screen for environmental scanning electron microscope. At the beginning of the work is an introduction to microscopy. Further work is focused on the description of ESEM microscope and a scintillation detector. The following chapter is devoted to the dynamics of flow. They list the types of flow and mathematical description of equations. The next chapter is about using the software and the way of solution of flow. In the following chapter describes a proposal of the diaphragm and extraction method of the detector area. They are described some of type aperture. The last chapter is the conclusion, where the work is summarized.
Description
Citation
PŘICHYSTAL, V. Návrh scintilačního detektoru s jednou clonkou pro enviromentální elektronový rastrovací mikroskop [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
doc. Ing. Jiří Maxa, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (místopředseda) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Petr Dvořák, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jiří Vondrák, DrSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-10
Defence
1) Dotazy tákající se druhu signálu uvolňovaného z vzorku v aplikaci SEM. 2) Jak vidíte Váš přínos práce, zkušenosti získané během zpracování diplomové práce? 3) Vysvětlete vzájemnou závislost machova čísla, tlaku a průtoku plynu clonou?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO