Světelný zdroj s nastavitelnou intenzitou osvětlení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá popisem vlivu světla na člověka, popisem světelných zdrojů, návrhem a realizací světelného zdroje s proměnnou teplotou chromatičnosti a světelným tokem. V úvodu je zmíněn proces vidění a vliv světla na člověka. Navazuje popis důležitých parametrů světelných zdrojů a nejpoužívanějších zdrojů samotných. Jsou rozebrány jejich vlastnosti a konstrukce, přínosy a nevýhody. Důležitou součástí je obsáhlejší popis luminiscenčních diod LED společně s jejich provozními parametry. Poslední dvě části práce se zabývají návrhem a měřením parametrů vytvořeného světelného zdroje s proměnnou teplotou chromatičnosti a světelným tokem a vyhodnocením změřených hodnot.
This work is focused on description how the light impact human live, description of light sources and finally design and construction of light source with adjustable colour temperature and luminous flux. In introduction is mentioned the process of vision and how the light impact humans. In next part is characterization of currently used light sources, their construction, properties, benefits and drawback with their main parameters. Important part of this chapter is more extensive description of light emitting diodes with their operational parameters. The last two parts is focused on design and measuring the parameters of created light source with adjustable colour temperature and luminous flux and evaluating the results.
Description
Citation
KOŽDOŇ, J. Světelný zdroj s nastavitelnou intenzitou osvětlení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a management
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Marie Sedlaříková, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen) Ing. Karel Pospíšil (člen) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (člen)
Date of acceptance
2014-06-11
Defence
Diody na DPS jsou zapojeny v sérii nebo paralelně a kolik diod je na DPS? Čím jste reguloval barevnost světla? Jaká je povolená teplota na diodě ve Vašem zapojení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO