Analýza chyb ve výrobním procesu a jejich odstraňování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá analýzou montážních linek a návrhem na zlepšení jednotlivých montážních procesů s cílem dosáhnout co nejnižšího počtu neshodných výrobků. Skládá se ze 4 částí – první část této práce se zabývá obecnými informacemi o metodách řízení kvality, které jsou při návrhu na zlepšení aktivně využívány. Druhá část se věnuje analýze montážních linek v podniku s ohledem na finanční hodnotu neshodných výrobků, které jsou na dané lince odepisovány. Na základě výsledků se stanovuje nejkritičtější linka, která je následně podrobena důkladnému zkoumání. Třetí část se zaměřuje na zvolenou nejkritičtější linku, probíhá zde podrobný rozbor neshodných výrobků a stanovují se zde klíčové příčiny vzniku vady. Na základě získaných informací se provádí návrh na zlepšení a jeho aplikace na dané montážní lince. Čtvrtá část se zaobírá stručným shrnutím všech aplikovaných návrhů na zlepšení a vyhodnocením jejich efektivnosti.
This thesis deals with the analysis of assembly lines and improve of individual assembly processes to achieve the minimum number of discordant products . It consists of four parts - the first part of this labour deals with general information about the methods of quality control , which are beeing designed to improve actively used . The second part is devoted to the analysis of assembly lines in the company with regard to the financial value of discordant products that are on the line depreciated. Based on the results of determining the most critical line, which is then subjected to a thorough investigation. The third section focuses on selected critical line, you can find here a detailed analysis of discordant products and here is beeing established the root, that causes defects . Based on the information is beeing designed improvement and its application to the assembly line. The fourth section deals with a brief summary of all applicable suggestions for improvement and evaluation of their effectiveness.
Description
Citation
SLABYHOUDEK, J. Analýza chyb ve výrobním procesu a jejich odstraňování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kvalita, spolehlivost a bezpečnost
Comittee
prof. Ing. Dušan Maga, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Alois Fiala, CSc. (člen) doc. Ing. Róbert Jankových, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Daniel Prostredník, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO