Optimalizace NC programu pomocí CAD/CAM software

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této diplomové práce je návrh úsporných opatření v procesu technologické přípravy výroby průmyslového podniku. V první části je zpracován obecný teoretický rozbor součástkové základny a stávajících NC programů. Na základě těchto poznatků a provedené analýzy byly stanoveny návrhy optimalizace popsané ve druhé části. Díky těmto návrhům dochází při jejich plné implementaci k úspoře časových nároků a finančních prostředků potřebných pro zavedení prototypového výrobku do sériové produkce.
Tendency of this master thesis is a proposal of savings in the process of technological production’s preparation in a manufacturing company. In the first part is elaborated general theoretical study of current components and NC programs. Based on this, and finished analysis was defined optimization’s proposals described in second part. Thanks this complete proposals comes to time and money savings, which are needed for implementation of prototype project into serial production.
Description
Citation
PASEKA, J. Optimalizace NC programu pomocí CAD/CAM software [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Podrábský, CSc. (místopředseda) plk. doc. Ing. Milan Chalupa, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Skopal, CSc. (člen) doc. Ing. Dušan Štekláč, CSc. (člen) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-23
Defence
V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Co je to navrtávák? 2. Jak jste měřil opotřebení použitých nástrojů? 3. Jaká byla trvanlivost použitých nástrojů? 4. O jakou hliníkovou slitinu se jednalo a jaké měla tepelné zpracování? 5. Co je to nárůstek a jak se odstraňuje? 6. Přibližte nastavené parametry sekvencí. Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO