Sportovní vozy Lotus

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tématem bakalářské práce je popis vývoje sportovních vozů Lotus. Cílem je nastínit vývoj sportovních vozů a popis jejich konstrukce. První část práce je zaměřena na historii samotné společnosti Lotus od jejího založení až dodnes. Ve druhé části jsou podrobně popsány úspěšné vozy, které jsou dále rozděleny do odvětví sportovních vozů, Formule 1 a závodní speciály pro podnik 500 mil Indianapolis.
This thesis is trying to describe the development of Lotus sports car. The aim of the project is delineate development and construction of sport cars. The first part outlines is about history of the company of Lotus from establishment to today. Followed by second part of work, were are in detail discussed successful cars of Lotus Company, which are divided to the branch of their function - sport cars, Formula 1 cars and racing specials for 500 mil Indianapolis.
Description
Citation
SOJKA, M. Sportovní vozy Lotus [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Miroslav Havlíček, CSc. (předseda) prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc. (místopředseda) Ing. David Svída, Ph.D. (člen) Ing. Radim Dundálek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Koláček (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Student přednesl komisi prezentaci své závěrečné práce a zodpověděl otázky oponenta. Byl položen dotaz na použití inverzního křídla u vozu a jaká je jeho nevýhoda, student odpověděl částečně, ale v následné rozpravě na toto téma se orientoval.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO