Palivové články a automobil

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V této práci je přiblížen historický vývoj palivového článku, popis jeho konstrukce a funkce, včetně porovnání výhod a nevýhod v současnosti nejčastěji používaných typů. Další část se věnuje problematice paliv pro palivové články, jejich výrobě, distribuci a skladování. Poslední kapitoly se věnují automobilu s palivovými články, projektům jednotlivých automobilek a vlastnímu hodnocení jednotlivých systémů palivových článků.
In the first part of this work a historical development of fuel cell, description of its construction and function including a comparison of currently used fuel cells is presented. The next part of this work is focused on fuel for fuel cells, its production, distribution and storage. The last chapters are dealing with fuel cell automobile, project of particular car companies and author´s assessment of individual fuel cell systems.
Description
Citation
ZLÁMAL, J. Palivové články a automobil [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. František Bauer, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Porteš, Ph.D. (člen) Ing. Jan Vančura, Ph.D. (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student seznámil komisi s obsahem závěrečné práce. V rámci obhajoby byly komisí vzneseny následující dotazy a připomínky: 1) V práci chybí seznam použitých zkratek a symbolů. 2) Vysvětlete pojmy Well to Wheel (WtW), Well to Tank (WtT) a Tank to Wheel (TtW)! 3) Jaká je hlavní příčina, proč se neužívá vodík, jako palivo v současné konstrukci spalovacích motorů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO