Výroba hliníkového tělesa pro olejový filtr na CNC stroji

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Hlavním tématem bakalářské práce je výroba hliníkového tělesa pro olejový modul filtru na CNC stroji. Práce obsahuje představení odlitku, stručné seznámení s jednotlivými komponenty, s kterých se olejový modul skládá, popis funkce olejového modulu, výběr CNC stroje a nástrojů. Součástí práce je i výrobní postup, návodky a výkresy. V neposlední řadě se zde nachází NC program, podle kterého byl vyroben funkční celek. V závěru bakalářské práce je ekonomické zhodnocení.
The main theme of this bachelor's thesis is the production of aluminum housing for the oil filter module on a CNC machine. The work includes an introduction to its casting, a brief acquaintance with the various components of which the oil module consists, a description of the function of the oil module and a selection of CNC machine and the tools. The work also includes production process, instruction cards and drawings. Finally here is NC program according to which the functioning unit was produced. In the conclusion of the bachelor's thesis there follows an economic evaluation.
Description
Citation
SAMEK, I. Výroba hliníkového tělesa pro olejový filtr na CNC stroji [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) Ing. Aleš Polzer, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petra Sliwková, Ph.D. (člen) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen) Ing. Petr Navrátil (člen) Ing. Zina Pavloušková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Jaké jsou závěry Vaší bakalářské práce? 2. Na základě čeho jste volil materiál obrobku? 3. Z čeho je složená hliníková slitina, běžně známá pod označením Dural? 4. Upínač Weldon, byla jeho volba vhodná na základě nastavených řezných podmínek? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO