DC/DC měnič z napětí 12 V na 300 V

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce pojednává o návrhu výkonového spínaného zdroje, který bude sloužit pro napájení osciloskopu. Text práce popisuje výběr topologie měniče, návrh impulzního transformátoru a výstupní tlumivky a výběr a zapojení specializovaného řídícího obvodu. Tento univerzální obvod bude ve druhé části práce nahrazen mikrokontrolérem ATMEL, který bude naprogramován tak, aby tento obvod nahradil.
The thesis deals with design of switching power supply to power the oscilloscope. In this project the topology of the DC-DC converter is chosen, the pulse transformer and the output coil is designed. The control circuit is also choosen a suggested. This circuit will be replaced with microcontroler ATMEL in the second part of this thesis. The microcontroler will be programmed to replace the control circuit.
Description
Citation
BUBA, O. DC/DC měnič z napětí 12 V na 300 V [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (člen) Ing. Jan Šístek, Ph.D. (člen) prof. Mgr. Páta Petr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO