Digitalizace a modelování reálných povrchů pro obrábění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá postupy digitalizace a modelování reálných povrchů pro obrábění. Práce zahrnuje technologické postupy a jednotlivé etapy procesu vedoucí k získání výsledného povrchu. Cílem této práce je seznámení se s procesy a postupy reverzního inženýrství, který je demonstrován na konkrétním případu s použitím programu Mathematica.
This bachelor thesis deals with the procedures of the digitizing and modeling of real surfaces for machining. The work includes technological procedures and individual phases of the process leading to acquisition of resultant surface. The aim of this work is familiar with the procedures and phases in reverse engineering, which is demonstrated on a particular example using the Mathematica software.
Description
Citation
ŠNEJDAR, M. Digitalizace a modelování reálných povrchů pro obrábění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Anton Humár, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Peter Šugár, CSc. (člen) prof. Dr. Ing. Ivan Mrkvica, Ph.D. (člen) Ing. Karel Osička, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-27
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Jakým způsobem může docházet ke změnám rychlosti a zrychlení. Jak se na povrchu obráběného materiálu projeví přechod mezi dvěmi definovanými křivkami. Proč v programu byl uveden rozdílný průměr frézy? Popište paradoxní zub. Jakou další technologii by se dal Vámi zvolený obrobek vyrobit? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO