Návrh pracoviště obrábění hřídelí elektromotorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem práce na téma „Návrh pracoviště obrábění hřídelí elektromotorů“ je zavedení nové technologie do výroby hřídelí v odštěpném závodě Siemens s.r.o., o.z. Elektromotory Mohelnice. Na začátku je popsána teorie přípravy výroby a metody vedoucí ke stanovení nejvhodnější metody výroby a její zavedení do praxe. V další kapitole se práce zaměřuje na popis stávajícího procesu a vyhodnocení největších úskalí procesu. Následuje variantní návrh nového pracoviště včetně posouzení z hlediska technologie výroby. V závěru se práce věnuje ekonomickému zhodnocení návratnosti investice a doporučení vhodnější varianty.
The main goal of this bachelor’s thesis „Workplace design for machining of motor shafts“ is setting a new technology of machining shafts in the Siemens s.r.o., o.z. Elektromotory Mohelnice. At the beginning a theory of production preparation is described and the nowadays methods of production. In the next part of the work the present production and evaluations of most critical spots are described. Two proposals of the new workplace are offered. In the end of bachelor work the economical aspects of the new workplace are considered.
Description
Citation
KNOBLOCH, M. Návrh pracoviště obrábění hřídelí elektromotorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (místopředseda) Ing. Václav Peterka, MBA (člen) Ing. Miroslav Frost (člen) doc. Ing. Marek Sadílek, Ph.D. (člen) Ing. Milan Janský (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1) Uveďte odlišnosti v integritě povrchu po soustružení a broušení. 2) Co může ovlivnit výrobní přesnost a opakovatelnost polohování CNC stroje? 3) Je projekt stavěn na konkrétní součást? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO