Náhrada stávající výměníkové stanice pára/voda za plynový kotel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V práci je zpracován přehled používaných konstrukčních koncepcí kondenzačních kotlů a možných typů tepelných čerpadel. Po zhodnocení současného stavu jsou navrženy možné varianty pro technicko-ekonomické zhodnocení. Pro variantu kotelny s využitím plynového kotle je zpracován projekční návrh řešení plynové kotelny s užitím kondenzačního kotle. Následně je pro zadané parametry rozměrově navržen a tepelně vypočítán návrh na podobu kondenzačního kotle včetně technické dokumentace teplosměnných ploch a spalinového tahu kotle. Konec práce je zaměřen na to, zda je výhodnější výměna a použití plynového kotle nebo tepelného čerpadla oproti původní výměníkové stanici.
In this work, there is an overview of the design concept of condensing boilers and types of heat pumps. The current state of heating in company is assessed and possible variants are given for techno-economic evaluation. For boiler room with the gas boiler is prepared a proposal with condensation boiler. For parameters are designed and calculated proposals to form a condensing boiler. The end of the work is focused on the advantages of gas boiler and heat pump.
Description
Citation
DOBIÁŠ, L. Náhrada stávající výměníkové stanice pára/voda za plynový kotel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Bohumil Polesný, CSc. (místopředseda) Ing. Aleš John (člen) Ing. Milan Kořista, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Skoupý (člen) Ing. Jaroslav Sláma (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO