Výkonnostní limity, spolehlivost a bezpečnost Open source PBX

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cieľom tejto diplomovej práce je inštalácia a konfigurácia troch Open Source pobočkových ústrední Asterisk, Freeswitch a Yate. Následne pomocou testera Spirent Abacus 5000 realizovať výkonnostné a spoľahlivostné testy na troch výkonnostne odlišných systémoch. Na monitorovanie výkonu ústrední boli vytvorené skripty v bashi. Ďalšou časťou práce je analýza a porovnanie zabezpečenia jednotlivých ústrední a porovnanie Open Source ústrední s proprietárnou ústredňou Alcatel-Lucent OXE.
The aim of this thesis is to install and to configure three Open source PBXes Asterisk, Freeswitch and YATE. Furthermore, the aim is to realize the performance test and stability tests on three different HW configurations with the tester Spirent Abacus 5000. The scripts in bash were created to monitor PBX performance. Another part of the study is to analyze and to compare PBX security and to compare the Open Source PBX with a proprietary PBX Alcatel-Lucent OXE.
Description
Citation
BEDNÁR, J. Výkonnostní limity, spolehlivost a bezpečnost Open source PBX [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivo Herman, CSc. (člen) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Objasněte tvrzení: "Posledný testovaný procesor bol Intel Xeon X5660, ktorý v testovacej konfigurácii využíval 8 fyzických jadier taktovaných na 2.8 GHz." (str. 23) Vysvětlete pojem: "performance killer"
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO