Systém pro anonymní předávání zpráv

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá anonymním předáváním zpráv pomocí protokolu pro anonymní autentizaci. Nejprve obsahuje teoretické seznámení s problematikou a popis protokolu pro anonymní autentizaci a popis jeho vlastností. Dále je popsán návrh komunikace mezi klientem a serverem. V závěru obsahuje popis vytvořeného systému pro anonymní předávání zpráv, skládající se ze serveru a klientů, kteří mohou na serveru zanechávat výzvy pro ostatní uživatele a ti je ze serveru pak získají. V práci je popsáno spuštění i ovládání programu. Dále jsou zde rozebrány metody výpočtů ověřovacích hodnot, šifrování klíčů a zpráv a ověření příjemce.
Diploma thesis deals with an anonymous transmit of messages using protocol for anonymous authentication. In first part, we introduce theoretical familiarization to the issues and description protocol for anonymous authentication. Further, it describes the suggestion of the communication between the client and the server. Finally, contains a description of the created system for anonymous transmit of messages, which consists of the server and clients, who can leave challenges on the server for other users and they obtains challenges from the server. The thesis explains how to start and control program. There are also discussed methods of computing verification values, encryption keys and messages and authentication of receivers.
Description
Citation
KISLINGER, J. Systém pro anonymní předávání zpráv [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Vozňák, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hasmanda (člen) Ing. Ivo Strašil (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO