Analýza uživatelské roviny mobilních sítí 4. generace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce popisuje mobilní systémy druhé, třetí a čtvrté generace se zaměřením na problematiku uživatelské roviny. Pro tuto rovinu jsou rozebrány klíčové výkonnostní indikátory. Dále je rozebrána analýza základních datových služeb a požadavků na jejich kvalitu. V práci také byly popsány zásobníky protokolů uživatelské roviny.
The thesis describes the 2G, 3G and 4G mobile systems with a focus on the user plane. It decipt the problem of key performance indicators focusing on the characteristics of the user plane. It contains analysis of the basic data transmission services and requirements for their quality. The thesis also describes the user plane protocol stacks.
Description
Citation
VELSH, I. Analýza uživatelské roviny mobilních sítí 4. generace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Bezpalec, Ph.D. (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Proč si myslíte, že jsou některé parametry QoS rozporuplné, jako napr. zpoždění a chybovost? V čem spočívá rozpor? Jaké pásmo používá Ethernet? Jakými konkrétními způsoby byste zjišťoval parametry pro výpočet KPI a tak realizoval analýzu uživatelské roviny 4G? Jaký byl přínos práce?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO