Průmyslový programátor mikrokontrolérů AVR Atmel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je navrhnout a realizovat průmyslový programátor mikrokontrolérů AVR od firmy Atmel. V první části jsou uvedeny teoretické poznatky o AVR mikrokontrolérech. Dále jsou porovnány metody programování mikrokontroléru a pro vybrané metody je provedena analýza rychlostí programování. Následuje samotný návrh průmyslového programátoru, který je proveden v programovém prostředí Eagle. V předposlední části je návrh konstruován na desku plošných spojů. Závěrečná část je věnována oživení programátoru a jeho naprogramování
The aim of this thesis is to design and implement an industrial programmer AVR microcontrollers from Atmel. The first section provides the theoretical knowledge of the AVR microcontroller. Furthermore, comparison of methods for programming the microcontroller and the selected method is an analysis of the speed of programming. The following is the entire design of industrial programmer which is implemented in the programming environment Eagle. In the penultimate part of the proposal is designed PCB. The final section is devoted to the revival of the programmer and programming.
Description
Citation
GRYŽBOŇ, J. Průmyslový programátor mikrokontrolérů AVR Atmel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) doc. Ing. Miloš Orgoň, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Zeman, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Červenka, Ph.D. (člen) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Karásek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Proč jste při vývoji programátoru používal (již velmi zastaralou) verzi vývojového prostředí AVR Studio 4.18 z roku 2009? Co ve skutečnosti znamená zkratka GCC, kterou zmiňujete na straně 72? Je to "obdoba jazyka C"? Vysvětlete, proč je na obr. 2.5 DebugWire vodič spojen s napájecím napětím. Vysvětlete větu "aby se nám pouzdro shodovalo s knihovnami v návrhovém prostředí Eagle" ze strany 52. V Eagle nelze vytvořit pouzdro jiné? Jaké nastavení se provádí trimrem u LM741 na obr. 6.11?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO