Analýza šifrovacích algoritmů ve standardu 802.11

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá standardem 802.11 a hlavně algoritmy pro zabezpečení dat v nich. Je zde proveden rozbor algoritmů WEP, WPA a WPA2, kdy u těchto algoritmů je zde popsáno, jakým způsobem probíhá šifrování pomocí jednotlivých algoritmů. K tomuto účelu je práce doplněna o bloková schémata těchto metod. V praktické části je provedena realizace šifrovacích algoritmů WEP, WPA a WPA2 v prostředí Matlab simulink. Modely jsou doplněny grafickými výstupy pro pochopení, jak se mění data během průchodu tímto systémem.
This work deals with wireless standard 802.11, primaly about security algorithms used in them. Further there is made analysis of algorithms WEP, WPA and WPA2. This algorithms are described how coding by them works and for easier understandig are added block schemes of their principles. In practical part is realized algorithms WEP, WPA and WPA2 in program Matlab simulink. Model is complemented by graphs which shows how data changes when comming throught this systems.
Description
Citation
VOJTÍŠEK, J. Analýza šifrovacích algoritmů ve standardu 802.11 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (předseda) doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (místopředseda) Dr. Ing. Jiří Přibil (člen) Ing. Jaromír Hrad, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (člen) Ing. Martin Koutný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
1. Popište Man-in-the-middle útok a jak se lze proti němu bránit. 2. Vysvětlete zkratku CRC a k čemu slouží. 3. Lze výstup práce porovnat s jinými zdroji? 4. Dospěl student k novému poznatku při práci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO