Technologie jednotné podpory multimediálních služeb v heterogenních sítích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je seznámení se systémem Evolution Packet System (EPS) a subsystémem IP Multimedia Subsystem (IMS). Jak tyto systémy spolu spolupracují a na jakých rozhraních jsou přenášena hlavní data a signalizace mezi těmito dvěmi technologiemi. Práce obsahuje parktickou část, kde je provedena instalace a konfigurace jednotlivých součástí IMS systému, mezi které patří samotné jádro IMS, aplikační a mediální server. Pro ověření funkčnosti celého systému jsou nainstalovaní dva rozdílní IMS klienti a k simulaci Internetu je využit emulátor sítí WAN. Výsledkem práce je navržená laboratorní úloha, která je koncipována tak, že ji zvládnou vypracovat i méně problematiky znalí studenti.
The theses explains the Evolution Packet System (EPS) and subsystem IP Multimedia Subsystem (IMS). It also informs how these systems cooperate and through which interfaces the main data and signals between these two technologies are transfered. The thesis includes practical section, in which installation and configuration of sections of the IMS system including its "core", and application and medial server. For verification of the functionality of the system, two dissimilar clients are installed, and emulator WAN is applied for simulation of Internet. The product of the theses is the design of the laboratory exercise drafted in such a way that it can be solved by students less knowledgeable of the issues.
Description
Citation
DOSOUDIL, P. Technologie jednotné podpory multimediálních služeb v heterogenních sítích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Bezpalec, Ph.D. (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Vysvetlite formuláciu "1. a 2. vrstva fyzického OFDM rozhraní". V čom je rozdiel medzi navrhnutou úlohou a úlohou o IMS, ktorú ste absolvovali v rámci predmetu MKPM? Myslíte si že proces instalace je tak důležitý pro studenty aby byl součástí laboratorní úlohy?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO