Technologie MultiProtocol Label Switching v sítích Ethernet

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V úvodu práce jsou rozebrány důvody pro přechod ze starších technologií na sítě s pod- porou MultiProtocol Label Switching, které umožňují jednoduchou rozšřitelnost sítě. V teoretické části jsou zkoumány základní principy této technologie a jejich praktické využití pro poskytování privátních síti zákazníkům přes síť poskytovatele. V praktické části jsou jednotlivé principy rozebrány s analýzou paketů. Společně s tím jsou veškeré technologie otestováné na skutečné síti. Nabyté zkušenosti během diplomové práce byly zhodnoceny při vytváření laboratorní úlohy zaměřené na posluchače předmětu Architektura sítí na bakalářském studiu.
In the introduction of this thesis the reasons for transition from older to a new technology called MultiProtocol Label Switching are mentioned – the modern technology enables simple network extension. The theoretical part contains basic principles of this techno- logy and their practical application for supplying private networks to the customers using provider’s network. In practical part packets are analyzed considering the theory. In addi- tion. All the technologies tested on a real network. Experience gained while working on this thesis are assessed during creating laboratory task for class Architecture of Networks intended for students of Bachelor’s study programme.
Description
Citation
KIŠKA, M. Technologie MultiProtocol Label Switching v sítích Ethernet [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Rastislav Róka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Bezpalec, Ph.D. (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Znázornite grafickou ilustráciou pojmy "agregační/páteřní vrstva" a vyznačte umiestnenie MPLS domény. Objasnite prečo pri zariadení Brocade v nastavení VPLS je príkaz vpls-peer pre adresy 3.3.3.3 a takiež aj 2.2.2.2 (čo je adresa vzdialeného peera Juniper, pri ktorom ste VPLS nenastavovali). Myslíte si, že je směrovač pri svojom 100% vyťažení procesoru softvérovom MPLS prepínaní schopný "zcela střízlivě" ešte prihliadať na pravidlá QoS?" Ako bolo riešené zachytávanie paketov? Stretli ste sa s technológiou Carrier Ethernet?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO