Rozpoznávání izolovaných slov

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je seznámení se s metodami rozpoznávání izolovaných slov. V teoretické části je osvětlení základních principů těchto metod a v praktické části je vytvořen program, který z těchto metod vychází. Pro rozpoznávání izolovaných slov jsou použity skryté Markovovy modely (HMM), pro získání rozhodovacích příznaků je zvolena kepstrální analýza.
Main purpose of the thesis is to study the processes and methods of isolated words recognition. In the theoretical part a basic principals are explained. The practical part is about the program creating using these principles in practice. For isolated words recognition Hidden Markov Models (HMM) are used, for obtaining decision symptoms cepstral analysis is chosen.
Description
Citation
VODIČKA, R. Rozpoznávání izolovaných slov [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Medvecký, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Skapa, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Jakým způsobem jste provedl zpětný výpočet obálky spektra, viz Obr. 3.8? V přiložené databázi je pro jedno slovo k dispozici cca. 20 nahrávek? Proč jste pro vyhodnocení použil jen 10? Zkoušel jste vytvořit model slova na více než 5 nahrávkách?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO