Instalace a konfigurace Octave výpočetního clusteru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce zkoumá možnosti a nástroje pro vytvoření vysoce-výkoného výpočetního clusteru. Obsahuje návrh pro jeho vytvoření a podrobně popisuje jeho nastavení a konfiguraci ve virtuálním prostředí.
This paper explores the possibilities and tools for creating High-Performace Computing cluster. It contains a project for his creation and a detailed description of the setup and configuration in a virtual environment.
Description
Citation
VITNER, P. Instalace a konfigurace Octave výpočetního clusteru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Medvecký, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Skapa, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Vysvětlete pojmy paravirtualizace (PV) a hardware virtual machine (HVM) v kontextu možnosti instalace OS Windows pod hypervizorem Xen. Proč jste zvolil virtualizaci založenou na KVM? Bylo to z nějakého důvodu výhodnější než užití hypervizoru Xen? Je pro funkčnost navrženého systému skutečně nutné povolit v souboru "sudoers" uživateli "user" spouštění všech příkazů s oprávněním superuživatele? Považujete to za vhodné nastavení do produkčního systému?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO