Robustní detekce klíčových slov v řečovém signálu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce je rozdělena do dvou částí teoretické a praktické. V teoretické části je zaměřena na metody analýzy a rozpoznání řečových signálů. V praktické části byl vytvořen systém pro rozpoznávání izolovaných slov v prostředí Matlab nezávislý na mluvčím zvlášť pro muže a ženy. Dále byly vytvořeny dvě řečové databáze pro využití v kokpitu a proběhlo testování a evaluace včetně vlivu přidaného šumu.
The master thesis is divided into two parts theoretical and practical. The theoretical part is focused on methods of analysis and detection of speech signals. In the practical part the system for isolated word recognition was created in Matlab. The system is speaker independent separately for men and women. Also two speech databases were created for further use in the aircraft cockpit. Tests and evaluations were performed even with added noise.
Description
Citation
VRBA, V. Robustní detekce klíčových slov v řečovém signálu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Karol Molnár, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (člen) Ing. Michal Lares, Ph.D. (člen) Ing. Hicham Atassi, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Bude mít práce reálné nasazení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO