Anténa pro UWB komunikaci uvnitř automobilu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zaměřuje na návrh bezdrátové UWB sítě uvnitř automobilu. Práce je rozčleněna do pěti etap. V první etapě se práce zaměřuje na návrh vhodných antén a napájecích struktur. V druhé etapě je simulována vzájemná komunikace jednotlivých typů antén ve volném prostoru. Ve třetí etapě je zkoumána míra ovlivnění komunikace blízkými prvky karoserie pro jednotlivé typy antén. Poté jsou výsledky zhodnoceny a je vybrána nejvhodnější anténa k realizaci. Čtvrtá etapa se věnuje modifikaci antény pro SMA konektor, který je nezbytný pro její měření. V páté etapě jsou diskutovány naměřené výsledky a srovnány s předpoklady ze simulací. Výsledky práce jsou shrnuty v závěrečném zhodnocení.
This bachelor’s thesis is focused on the design of a wireless UWB network inside a car. The project is divided into three parts. In the first part, we describe the design of suitable antennas and feeding structures. The second part is focused on the simulation of a reciprocal communication for each type of the antenna in free space. In the third part, we investigate the effect of interference caused by near parts of the car for each type of the antenna. The results are then evaluated and the most suitable antenna is chosen for realization. The fourth part describes modifications of the antenna for SMA connector, which is necessary for measurement. In the fifth part we discuss measured results and compare them with assumptions from simulations. Results of the thesis are summarized in the conclusion.
Description
Citation
ŠPŮREK, J. Anténa pro UWB komunikaci uvnitř automobilu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Blumenstein, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Kadlec, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Pavel Horský (člen) Ing. Ivo Viščor, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO