Systém pro automatické vyhodnocení e-mailových zpráv

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a realizací systému pro automatické vyhodnocení e-mailových zpráv. Systém spolupracuje s jazykem PHP a databází MySQL. Současně umožňuje automatickou synchronizaci. Při synchronizaci se stáhnou a uloží e-mailové zprávy za pomoci protokolu IMAP nebo POP3. Následně jsou zprávy analyzovány. Během analýzy jsou tyto zprávy rozřazeny do druhů, a to podle předdefinovaných klíčových slov. Systém dále spolupracuje se seznamy černé a bílé listiny. Je-li odesílatel zprávy nalezen při synchronizaci na černé listině, takový e-mail se přeskočí. Naopak při nalezení odesílatele na bílé listině je u takového e-mailu přeskočeno hledání shod klíčových slov a z listiny je načten nastavený druh a kategorie. Většinu hodnot z provedeného vyhodnocení e-mailů lze přehledně sledovat v pokročilé statistice. K dispozici jsou koláčové grafy a číselná statistika. Vstup do systému je chráněn přihlašovacími údaji. Přihlásit se tedy mohou jen registrovaní uživatelé.
This diploma thesis deals with the design and realisation of system for automatic evaluation of e-mail messages. The system works with PHP language and MySQL database. It also allows automatic synchronisation. During the synchronisation e-mail messages are downloaded and saved using IMAP or POP3 protocol. Subsequently, the messages are analysed. During the analysis the reports are classified into types, according to pre-defined keywords. The system also works with black lists and white lists. If the sender of an e-mail is during the synchronisation found in the blacklist, that e-mail will be skipped. On the contrary, if the sender of an e-mail is found within the white list, that e-mail will be excluded from keyword matching and from the list is type and category loaded. Most of the values from the carried out evaluation of the e-mails can be clearly seen in advanced statistics. Pie charts and numerical statistics are available. Access to the system is protected by a login. Therefore, login can only registered users.
Description
Citation
FRKAL, J. Systém pro automatické vyhodnocení e-mailových zpráv [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) Ing. Stanislav Uchytil, Ph. D. (člen) Ing. Martin Hasmanda (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
1. Je možné sdílet klíčová slova s ostatními uživateli? Export, import. 2. Kolik je kategorií a kolik klíčových slov ve Vašem systému?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO