Trendy přístupových sítí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá moderními trendy v FTTx, ale především se zaměřuje na FTTH, jenž reprezentuje zavádění vlákna až do domovů účastníků. Je zde shrnuta základní problematika komunikace na optickém vlnovodu, následuje srovnání s jinými typy přístupových sítí. Další částí je rozbor problematiky výstavby optické sítě i popis topologií a technologií využívaných v FTTH. Následuje kapitola, v níž jsou charakterizovány aktivní a pasivní prvky tvořící AON a PON sítě. Navazující část se zabývá studiem nejrozšířenějších služeb, které lze na optické přístupové síti provozovat. Jsou jimi především služby spojené s TriplePlay. Nedílnou součástí projektu je studie managementu, dohledu a auditu optické sítě. V hlavní části je vytvořen reálný návrh optické přístupové sítě s multimediálními službami TriplePlay, kdy je uskutečněn výběr vhodné varianty a podrobná realizace projektu s výběrem aktivních i pasivních prvků včetně stanovení ekonomické bilance.
This work deals with the modern trends in FTTX, but mainly focuses on FTTH, who represents the connecting of fiber to the homes of the participants. Sum up the basic problems of communication on the optical fibre, followed by comparison with other types of access networks. Another part is the analysis of the problems of construction and a description of the optical network topologies and technologies used in FTTH. In following chapter are characterized active and passive elements forming AON and PON networks. Next part deals with the study of the most common services that can be on the optical access network to operate. They are mainly associated with the TriplePlay services. An integral part of the project is the study of management and supervision optical networks. In the main part is created real model situation where is the requirement for the creation of optical access networks with broadband of TriplePlay, followed by selection of appropriate options and detailed project with a selection of active and passive elements with economic balance.
Description
Citation
ŠTĚPÁN, P. Trendy přístupových sítí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) doc. Ing. Leoš Boháč, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radoslav Vargic, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Münster, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Šmirg, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
1. Jak byste vyjádřil česk výraz "multiduct"? 2. Uveďte možnosti VDSL a VDSL 2 a posuďte možnosti jejich uplatnění pro plnohodnotnou TriplePlay! 3. Jak se celým názvem nazývají výstupy Mezinárodní telekomunikační unie?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO