Realizace superpočítače pomocí grafické karty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá realizací superpočítače pomocí grafické karty s použitím technologie CUDA. Teoretická část práce popisuje funkci a možnosti grafických karet a běžných ústrojí stolních počítačů a dějů probíhajících při procesu výpočtů na nich. Praktická část se zabývá vytvořením programu pro výpočty na grafické kartě za použití algoritmu umělé inteligence a to konkrétně umělých neuronových sítí. Následně je vytvořený program použit pro klasifikaci dat z objemného vstupního datového souboru.Na závěr jsou porovnány dosažené výsledky.
This master´s thesis deals with realization of supercomputer using graphic card with CUDA technology. The theoretical part of this thesis describes the function and the possibility of graphic cards and desktop computers and processes taking place in the proces sof calculations on them. The practical part deals with creation system for calculations on the graphic card using the algorithm of artificial intelligence, more specifically artificial neural networks. Subsequently is the generated program used for data classification of large input data file. Finally the results are compared.
Description
Citation
JASOVSKÝ, F. Realizace superpočítače pomocí grafické karty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivo Herman, CSc. (člen) doc. Mgr. Karel Slavíček, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Šilhavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Doplňte přehled algoritmů umělé inteligence o další algoritmy (SVN, Knn, Rozhodovací stromy) a harakterizujte je. Proč jste si vybral pro implementaci neuronovou síť? Doplňte řádné tabulkové srovnání algoritmů, ze kterého vyplyne, který je pro váš účel nejlepší. Proveďte srovnání a vysvětlete. Proč jste si vybral technologii CUDA před OpenCL, chybí jakékoliv porovnání technologií s jasným výsledkem, která technologie je pro váš účel nejlepší. Proveďte srovnání a vysvětlete. Kolik vzorků dat považujete za „velkou databázi“ a kolik jich bylo použito v trénovací a testovací množině?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO