Vyhodnocování účinnosti strojů pro zabezpečení výrobního úkolu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá analýzou a vyhodnocením dat a to vzhledem k efektivnosti obráběcích strojů a jejich údržby. V teoretické části je v první části popsána technická obsluha výroby. V druhé části teoretického rozboru je uvedena jedna z největších možností zvýšení efektivnosti strojů a údržby a to TPM (totálně produktivní údržba). Praktická část obsahuje analýzu poskytnutých dat a jejich následné vyhodnocení pro potřeby firmy. Na závěr jsou uvedena doporučení a návrhy na zlepšení.
This master’s thesis is focused on an analysis and data evaluation of effectiveness of tool machines and their maintenance. There is a description of a technical production handling in the first part of the theoretical section. In the second part one of the most productive options to increase the productivity of the machine maintenance is described, and so it is the TPM (total productive maintenance). The practical part consists of an analysis of given dates and their evaluation for company needs. Recommendations and suggestions for the improvement are presented at the end of the thesis.
Description
Citation
BEDNÁŘ, M. Vyhodnocování účinnosti strojů pro zabezpečení výrobního úkolu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
prof. Ing. Bohumil Bumbálek, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Vrba, CSc. (místopředseda) prof. Dr. Ing. Miroslav Neslušan (člen) prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (člen) prof. Ing. Ivan Dvořák, CSc. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2011-06-22
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Co je to křivka úmrtnosti (hazardní poměr) a jak vypadá? Jak byste hodnotil výkonnost údržbářů v posuzovaném podniku?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO