Konstrukce zesilovače ve třídě D pro subwoofer

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a realizací zesilovače výkonného zesilovače pro subwoofer. Jsou rozebrány druhy zesilovačů a jejich vlastnosti. Další částí práce je návrh předzesilovače s aktivním filtrem typu dolní propust. Předzesilovač umožňuje nastavit dělicí frekvenci, fázi a hlasitost. Pro obě zařízení je navržen spínaný napájecí zdroj topologie propustný měnič. Návrh všech částí je podložen výpočty a simulacemi. Pro každé zařízení je navržena deska plošných spojů. Všechny části jsou navrženy tak, aby je bylo možné umístit do ozvučnice subwooferu
This work is focused on design high performance D class amplifier for subwoofer. The type of amplifiers and their parameters are described. The next part of work is design of preamplifier with active low-pass filter. Preamplifier enable set dividing frequency, phase and volume. The switching power supply of forvard topology id design for a both devices. The design od all part is supported by calculations and simulations. For every device is design PCB. The appearance of device is designed so that it can be placed into the speaker box.
Description
Citation
BRÁZDA, J. Konstrukce zesilovače ve třídě D pro subwoofer [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Blumenstein, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Kadlec, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Pavel Horský (člen) Ing. Ivo Viščor, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO