Adaptivní filtry pro zpracování biologických signálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou čáslicové adaptivní filtrace. V teoretické části je popsána obecná struktura adaptivního systému a možné aplikace číslicové filtrace. Dále jsou zde rozebrány nejčastější adaptační algoritmy LMS a RLS. V praktické části jsem se soustředil na adaptivní systémy využívající FIR adaptivní filtr a LMS adaptační algoritmus. Odvodil jsem a implementoval dva adaptivní systémy: prostý adaptivní filtr a úzkopásmovou zádrž s adaptivnim rezonátorem. Sledoval jsem vlastnosti systému a hledal optimální nastavení. Nakonec byly adaptační systémy testovány vstupním signálem s proměnnou frekvencí rušení.
This thesis is engaged in adaptive filtering. There are described common structure of adaptive systems and possible aplications. Most usual adaptive algoritms LMS and RLS are analysed. This project aims to realization of simple adaptive system and narrow bandstop. I researched qualities of the filters and the optimal setting. At the end both systems were tested using noisy ECG signal with varriable frequency of noise
Description
Citation
STROUHAL, M. Adaptivní filtry pro zpracování biologických signálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (člen) Ing. Jan Prokopec, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Pítra, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO