Daňová kriminalita v oblasti DPH

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku daňové kriminality v České republice. V úvodní části jsou popsána teoretická východiska a vymezeny základní pojmy související s danou problematikou. Dále jsou zde analyzovány existující druhy daňových legálních a nelegálních úniků, kritická místa jejich vzniku a výše trestů. Cílem práce je srovnání daňové kriminality s některou z okolních zemí a navrhnout opatření proti daňovým únikům.
Bachelor’s thesis is focused on the issue of tax criminality in the Czech Republic. The first part describes the theoretical background and basic concepts related to the issue. There are also analyzed existing types of legal and illegal tax evasion, critical points of origin and the level of penalties. The aim of this thesis is to compare the tax crime with any of the neighboring countries and to propose measures against tax evasion.
Description
Citation
KUBÍKOVÁ, J. Daňová kriminalita v oblasti DPH [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. et Ing. Renáta Myšková, Ph.D. (předseda) JUDr. Alena Schillerová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen) Ing. Libor Benátský (člen)
Date of acceptance
2014-06-24
Defence
Otázky oponentky: zodpovězeno Další otázky: JUDr. Schillerová - Jak by odměny pro pracovníky finanční správy souvisely s potíráním daňových úniků? - částečně zodpovězeno JUDr. Schillerová: Vysvětlete podstatu karuselového podvodu. - částečně zodpovězeno JUDr. Schillerová: Z jakých zdrojů jste čerpala statistická data? - částečně zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO