Bezkontaktní proudový senzor DC a AC proudu nízkých kmitočtů s využitím Wiegandova efektu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V práci jsou popsány typy magnetických senzorů, které jsou používány při měření magnetických polí. Dokument je členěn do jednotlivých kapitol, ve kterých je popsán Wiegandův senzor a jeho implementace do magnetického senzoru V dokumentu je řešen návrh magnetického obvodu pro tento senzor. Práce hodnotí postup při návrhu bezkontaktního ampérmetru, který měří střídavý i stejnosměrný proud pomocí Wiegandova efektu. Experimentální ověření principu a jeho funkce při měření stejnosměrného proudu je popsáno v předposlední kapitole.
The paper describes the types of magnetic sensors, which are used for measuring magnetic fields. The document is divided into chapters, which describe Wiegandův sensor and its implementation into the magnetic sensor in this document is designed magnetic circuit design for this sensor. The work evaluates the progress in the design of contactless ammeter that measures AC and DC current via Wiegand effect. Experimental verification principle and its function for DC current is described in the penultimate chapter.
Description
Citation
ŠTEFÁNEK, M. Bezkontaktní proudový senzor DC a AC proudu nízkých kmitočtů s využitím Wiegandova efektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zdeněk Kolka (předseda) doc. Ing. Martin Slanina, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (člen) Ing. Jan Šístek, Ph.D. (člen) prof. Mgr. Páta Petr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO