LNA pro přijímač APT signálů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a následnou možností realizace a optimalizace LNA, tedy nízkošumového zesilovače, pro příjem APT signálů z NOAA družic v kmitočtovém pásmu 137MHz – 138MHz. První část práce se zaměřuje na rozbor jednotlivých kritických parametrů zesilovače a příslušných filtračních obvodů s hlavním důrazem na šumové číslo a vysokou selektivitu. Další část práce je zaměřená na konkrétní návrh a simulaci tohoto zesilovače za pomoci programu Ansoft Designer s následným vytvořením desky plošných spojů v programu Cadsoft Eagle. Finální část práce se zabývá výrobou prototypu zesilovače, jeho měřením a vyzkoušením v reálném provozu přijmu APT signálů.
This bachelor thesis is dealing with design, realization and optimization of the LNA (Lownoise amplifier) for receiving of APT signals from the NOAA weather satellites in 137 MHz – 138 MHz frequency band. The first part of this work is aimed on critical parameters of the amplifier and the filter circuits especially on a noise figure and a high selectivity. The next part of this project is about the particular concept and simulation of LNA by using the Ansoft Designer software. The printed circuit board is realized in the Cadsoft Eagle. The final part of this bachelor thesis is dealing with a production of such amplifier together with its measurement and testing in a real operation of receiving APT signals.
Description
Citation
ŽÚREK, D. LNA pro přijímač APT signálů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Pokorný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Götthans, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Josef Dobeš, CSc. (člen) Ing. Milan Motl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO