Detekce toku s využitím optické koherentní tomografie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá detekcí toku založené na analýze textury šedotónových snímků z Optické koherentní tomografie (OCT). Přesněji se zabývá metodou založenou na detekci změn ve rozložení speklí (Specle variance, SV). Byla nasnímána data na dynamickém fantomu na která se aplikovala právě tato metoda. Poté se vyhodnocoval vliv parametrů na kvalitu této metody.
This bachelor thesis deals with the flow detection based on the analysis of texture grayscale images from optical coherence tomography (OCT). More specifically, it deals with a Specle Variance method (SV). We scan the data on the dynamic phantom and then it was applied to this method the data. Then was evaluate the influence of the parameters on the quality of the method.
Description
Citation
PŠURNÝ, M. Detekce toku s využitím optické koherentní tomografie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (místopředseda) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen) MUDr. Michal Jurajda, Ph.D. (člen) MUDr. Šárka Sekorová (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Maděránková: Jsou hodnoty směrodatných odchylek smysluplné, když jsou větší než průměrná hodnota? MUDr. Jurajda: Jak je ve fantomu řešen směšovací element? Student obhájil bakalářskou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO