Konstrukční návrh trubkového rámu Formule Student

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce pojednává o návrhu trubkového rámu pro vůz soutěže Formule Student. V první části je krátké seznámení se soutěží a užívanými variantami rámů. Hlavní část práce začíná soupisem omezení ze strany pravidel a nutné zástavby dalších komponent. Stěžejní je následující část, která je věnovaná návrhům úprav a jejich posouzení z hlediska torzní tuhosti za pomocí MKP analýz. Závěrečná část prezentuje výsledný návrh rámu s ohledem na požadované vlastnosti. Práce je uzavřena závěrečným zhodnocením.
This thesis deals with the design of the tubular frame for the Formula Student car competition. The first part is a brief introduction to the competition and used variants of frames. The main part starts with a list of restrictions by the rules and other necessary installation components. The central part is devoted to the draft modifications and their assessment in terms of torsional stiffness by FEM analysis. The final section presents the resulting frame design with respect to the required properties. The work is concluded final evaluation.
Description
Citation
RATIBORSKÝ, P. Konstrukční návrh trubkového rámu Formule Student [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Miroslav Havlíček, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Rudolf Franz, Ph.D. (člen) Ing. Karel Štěpánek (člen) Ing. Marek Slovák (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Student seznámil zkušební komisi s obsahem svojí diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta. Diplomová práce byla shledána velmi stručnou.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO