Výroba součásti "disk"

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem výroby součásti "disk" ve dvou variantách v podmínkách menší firmy. Součástí práce je návrh polotovaru součásti, volba stroje z možností firmy, zvolení vhodných nástrojů a řezných podmínek. Pro obě varianty byly v programu HSMWorks nasimulovány dráhy a srovnány časy obrábění. Navržené optimální řešení poslouží jako podklad pro skutečnou výrobu.
The present bachelor thesis deals with a proposal for production of the component "disk" in two variants in conditions of a smaller company. A part of this work is to design the stock component, to select a machine out of those available in the company, and to select the appropriate tools and cutting conditions. For both variants, tools paths were simulated in the program HSMWorks and machining times were compared. The proposed optimal solution will serve as a basis for real production.
Description
Citation
KAČÍREK, D. Výroba součásti "disk" [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Prokop, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Svoboda, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (člen) prof. Ing. Františka Pešlová, Ph.D. (člen) Ing. Karel Němec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Bylo provedeno nějaké opracování po provedeném vypálení polotovaru? 2. Použil jste software HSM-works. Jak byly programovány dráhy nástroje? 3. Jak jste volil řezné podmínky? 4. Uveďte vztah pro výpočet posuvové rychlosti u technologie frézování. 5. Co způsobuje, že materiál je magnetický? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO