Analýza vlastností komplexu QRS v normálním a vysokofrekvenčním záznamu EKG

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce seznamuje a hodnotí metody pro běžný a vysokofrekvenční elektrokardiogram v závislosti na potenciálním klinickém využití pro stanovení abnormalit při srdeční ischemii. První část práce je věnována vzniku a snímání srdeční aktivity. Následně jsou v textu popsány abnormality ST segmentu a QRS komplexu v nízko- a vysokofrekvenčním elektrokardiogramu. V druhé části jsou statisticky zpracována naměřená data zdravých a nemocných subjektů a srovnány výsledky pro různá frekvenční pásma.
This work introduces and evaluates methods for normal and high-frequency electrocardiogram depending on the potential clinical use for the evaluation of abnormalities in cardiac ischemia. The first part is devoted to the creation and scanning cardiac activity. Subsequently are described in the text abnormality ST segment and QRS complex in the low-and high-frequency electrocardiogram. In the second part of the statistical processing of data of healthy subjects and patiens and compared the results for different frequency bands.
Description
Citation
MĚSÍČKOVÁ, K. Analýza vlastností komplexu QRS v normálním a vysokofrekvenčním záznamu EKG [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen) MUDr. Šárka Sekorová (člen) MUDr. Eva Závodná, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta. Doc. Kolářová položila otázku: Konzultanti vás záměrně nevedli ke statistické analýze? Narazila jste na nějakou práci, která se věnuje stejné problematice? Doc. Kozumplík položil otázku: Můžete přiblížit průběh signálů vyobrazených v prezentaci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO