Optimalizační modely s aplikacemi v organizaci výroby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá lineární celočíselnou optimalizací v problémech organizace výroby pomocí matematického programování. Tento nástroj je použit pro hledání optimálních rozvrhů výroby pro průchod více zakázek firmou s omezenými zdroji. Práce řeší problém ve spojení s firmou TOSHULIN, a.s., která projevila o řešení tohoto problému zájem. Výsledkem je potom softwarové řešení, jejímž výstupem je tvorba Ganttova diagramu.
The diploma thesis deals with linear integer optimization in production logistics via mathematical programming. This tool is used for optimization of the time production schedule with a number of various jobs performed by a company with limited resources. The thesis solves the problem in conjunction with TOSHULIN, a.s. company, which is interested in solving the problem. As a result is the software implementation in which Gantt chart is created as its output.
Description
Citation
MAUDER, T. Optimalizační modely s aplikacemi v organizaci výroby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Matematické inženýrství
Comittee
Prof. RNDr. Ivanka Horová, CSc. (předseda) prof. RNDr. Josef Šlapal, CSc. (místopředseda) doc. RNDr. Bohumil Maroš, CSc. (člen) doc. RNDr. Libor Čermák, CSc. (člen) doc. RNDr. Jaroslav Michálek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO