Inovace dopravníku třísek pro obráběcí stroj

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem práce je konstrukční návrh úpravy stávajícího dosluhujícího dopravníku třísek pro soustruh SPT 32 NC firmy Slovácké strojírny a.s. závodu 1 strojírny Uherský Brod. Práce se člení na seznámení s problematikou dopravníku třísek a na požadavky, které jsou na dopravník kladeny. V práci jsou shrnuta možná konstrukční řešení, z nich je vybráno nejlepší konstrukční řešení. Následují výpočty rozměrů, volba materiálů a polotovarů pro tvorbu výkresové dokumentace. Primárním vstupem pro práci je rám stávajícího dopravníku. Všechny rozměry a funkční členy byly voleny s ohledem na parametry rámu dopravníku, který se bude upravovat minimálně. Výstupem je kompletní výkresová dokumentace a průvodní zpráva.
The aim of this project is the design modification of existing outdated chip conveyor for the lathe SPT 32 NC, owned by Slovácké strojírny OJSC factory 1 Strojírny Uherský Brod. The work is divided into acquaintance with the problem of chip conveyor and the requirements that are placed on the conveyor. The thesis summarizes possible design solutions, of which is chosen the best design solution. Followed by calculations dimensions, choice of materials and semifinished products for creating drawings. The primary input for the work is existing conveyor frame. All dimensions and functional members were chosen with regard to the parameters of the conveyor frame, which will be modified at least. The output is a complete drawing documentation and accompanying report.
Description
Citation
KOČICA, M. Inovace dopravníku třísek pro obráběcí stroj [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jan Brandejs, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Ing. Josef Nevrlý, CSc. (člen) Ing. Jiří Dvořáček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (člen) doc. Ing. Milan Klapka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO