Zkoušení odpínačů vn

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato semestrální práce popisuje problematiku odpínačů vn a požadavky na ně kladené. V práci jsou popsány typové zkoušky, které se provádí na odpínačích vn a které jsou určeny k prověření jejich vlastností. Dále je provedeno měření a výpočet oteplení na venkovním odpínači vn.
This project describes the problems of high voltage switch disconnectors and their requirements. In this project are described type tests which are done for high voltage switch disconnectors and for testing their characteristics. Further was also performed measurement and calculation of warming on outdoor switch disconnector.
Description
Citation
HANÁK, Z. Zkoušení odpínačů vn [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) Ing. František Vybíralík, CSc. (člen) Ing. Vladimír Kohout (člen) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Raček, CSc. (člen) Ing. Jan Macháček, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student seznámil komisi se svojí bakalářskou prací na téma Zkoušení odpínačů VN. Student odpověděl na otázky oponenta práce. Docentka Orságová položila otázku, jaké změny by bylo zapotřebí provést, aby metoda počítala i přechodné oteplení. Student odpověděl s pomocí komise. Docent Raček se tázal na aproximaci oteplovacích křivek, kde uvedl, že se nejedná o exponenciální průběh. Dále se Docent Raček zeptat, jakým způsobem byla zjištěna plocha styku kontaktů odpínače. Student problematiku vysvětlil. Docent Drápela položil otázku týkající se předepsaných typových zkoušek. Dále poukázal na chybně uvedenou emisivitu materiálu. Student tuto chybu opravil. Docent Drápela dále uvedl, že rozdíly změřených a vypočtených oteplení nelze zanedbat. Docentka Orságová se zeptala na terminologii některých veličin. Student značení veličin vysvětlil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO